Varutensin® таблети

Антихипертензив, намалува холестерол и триглицериди во серумот

Антихипертензивната активност на компонентите на Varutensin® таблетите е потврдена во многу студии, што особено се однесува на хиполипидемичната активност на растението Alium ursinum.

Категорија

Опис

Активност:

Антихипертензив, намалува холестерол и триглицериди во серумот

Антихипертензивната активност на компонентите на Varutensin® таблетите е потврдена во многу студии, што особено се однесува на хиполипидемичната активност на растението Alium ursinum. Другите компоненти имаат диуретично, антинеуротично и смирувачко дејство, со што го надополнуваат и потенцираат антихипертензивното дејство на таблетите.

Употреба:

Varutensin® таблетите се користат како дополнителна терапија кај пациенти со зголемен крвен притисок и како дополнителна терапија кај кардиоваскуларни пореметувања како што се: коронарни срцеви заболувања, зголемени липиди во крвта, покачен холестерол и слично.

Состав:

Alii ursini herba, Bursae pastoris herba, Leonuri herba, Millefolii herba, Visci herba

1 пакување содржи 50 таблети

Дозирање:

Најчесто се земаат по 2 таблети, 3 пати дневно со чаша вода.