Varuklim® таблети

Ублажување на менопаузалните симптоми.

Дејството на Varuklim® таблетите се должи на присуството на изофлавоните – модулатори на нивото на естрогени хормони. Заради ваквото модулирачко дејство, изофлавоните се познати и како фитоестрогени.

Категорија

Опис

Активност:

Ублажување на менопаузалните симптоми.

Дејството на Varuklim® таблетите се должи на присуството на изофлавоните – модулатори на нивото на естрогени хормони. Заради ваквото модулирачко дејство, изофлавоните се познати и како фитоестрогени. Кога нивото на естрогени е ниско, рецепторските места може да бидат зафатени од фитоестрогените, со што се добива т.н. проестрогенски одговор. Кога нивото на естрогени е високо, фитоестрогените се натпреваруваат со естрогенот за зафаќање на дел од рецепторските места, со што го модулираат и дејството на превисокиот ендоген естроген.

Употреба:

Varuklim® таблетите се користат за ублажување на менопаузалните симптоми и разните менструали пореметувања; вршат намалување на напливите на топли и ладни бранови; го намалуваат ризикот од кардиоваскуларни заболувања и го намалуваат ризикот од развој на остеопороза кај жените во менопауза.

Состав:

Trifolii herba, Bursae pastoris herba, Leonuri herba, Visci herba, Calendulae flos, Hyperici herba

1 пакување содржи 50 таблети

Дозирање:

Најчесто се земаат по 2 таблети, 3 пати дневно со чаша вода.