Cortex Olio Preventa – Биостимулатор

CORTEX OLIO PREVENTA

МУЛТИКОМПОНЕНТЕН БИО-СТИМУЛАТОР СО ВИСОК ПРОЦЕНТ НА ОРГАНСКА МАТЕРИЈА

Кортекс Олио Превента е био – стимулатор кој се применува при органско и конвенционално земјоделско производство, специјално создаден за зимската заштита на земјоделските култури.

Опис

CORTEX OLIO PREVENTA

ПРЕПАРАТОТ Е ОДОБРЕН ЗА УПОТРЕБА ВО ОРГАНСКОТО ПРОИЗВОДСТВО ВО СОГЛАСНОСТ СО IACB СТАНДАРДОТ

МУЛТИКОМПОНЕНТЕН БИО-СТИМУЛАТОР СО ВИСОК ПРОЦЕНТ НА ОРГАНСКА МАТЕРИЈА

Кортекс Олио Превента е био – стимулатор кој се применува при органско и конвенционално земјоделско производство, специјално создаден за зимската заштита на земјоделските култури.

Содржи висок процент на органска материја и потребните макро и микро елементи(Cr, Zn, Cu, Ni, Fe, растворливи во вода), етерични масла, фитохормони, пигменти, витамини, мирисни и ароматични материи и ензими.

НАЧИН НА ДЕЛУВАЊЕ:

Специјалниот микс на екстракти од селектирани растенија го парализира дигестивниот  и системот за размножување на штетниците, при што истите или се неутрализираат или го напуштаат растението. Истиот начин на делувањее при есенското превентивно третирање, а и при третирање во текот на вегетацијата.

ПРИДОБИВКИ ОД УПОТРЕБА НА БИО-СТИМУЛАТОРОТ CORTEX OLIO PREVENTA 

  • ОДЛИЧНАТА КОМБИНАЦИЈА НА КОМПОНЕНТИТЕ ОВОЗМОЖУВА АКТИВЕН ЕНЕРГИЧЕН И БРЗ РАСТ НА КУЛТУРИТЕ
  • ПОЛЕСНО ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА РАСТЕНИЕТО КОН СТРЕСНИ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ
  • ПРЕВЕНТИВНО, РЕПЕЛЕНТНО-РЕПУЛЗИВНО ДЕЈСТВО ШТО ГИ ОДБИВА ШТЕТНИТЕ ИНСЕКТИИ ДЕЈСТВУВА ПРОТИВ

– Поткорњаци – Skolytidae Skolytinae

– Цветојади – Curculionidae

– Молци Lepidopterae, Scarabaidae, Coleopterae,

– Разни видови вошки Aphididae

  • ПЛОДОВИТЕ ТРЕТИРАНИ СО ОВА СРЕДСТВО ПОВЕЌЕ ВРЕМЕ СЕ ЧУВААТ БЕЗ ДА ПРЕТРПАТ ОРГАНОЛЕПТИЧКИ ФИЗИЧКИ И ХЕМИСКИ ПРОМЕНИ
  • ФИТОЗАШТИТНО ДЕЈСТВО КОН ОДРЕДЕНИ ПАТОГЕНИ КАКО ШТО СЕ:

– Spiloaea Oleagina

– Capnodis SPP

– Pseudomonas Syngae

– Phoma Incopta

– Mycocontrospora Cladosporoides

  • КОМПАТИБИЛЕН Е СО ОСТАНАТИТЕ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРЕПАРАТИ
  • НЕ ПОСТОИ ОПАСНОСТ ОД ПРЕДОЗИРАЊЕ

image description image description

 

НАЧИН НА ПРИМЕНА:

ФОЛИЈАРНО:

Превентивно во фаза на вегетација 3%-5% раствор, а куративно, при веќе заразени растенија од 5%-7% раствор.

Може да се употребува во фаза на интензивен раст, цветање и плодоносење.

 

ДА СЕ ЧУВА ПОДАЛЕКУ ОД ДОФАТ НА ДЕЦА

ДА СЕ ЧУВА НА ТЕМПЕРАТУРА ДО 25 С

Решение бр. УП1 25 – 855/17 од 20.11.2017, МЗШВ на Р. Македонија

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Cortex Olio Preventa – Биостимулатор”