Варуфлу® перорален раствор

ВАРУФЛУ® е хербален лек кој се користи како додаток на стандардната терапија при третман на инфлуенца тип А (грип), хепатит Ц вирус и херпес симплекс вирус тип 1.

Категорија

Опис

Активност:

ВАРУФЛУ® е хербален лек кој се користи како додаток на стандардната терапија при третман на инфлуенца тип А (грип), хепатит Ц вирус и херпес симплекс вирус тип 1.

Состав:

ВАРУФЛУ® е раствор за перорална употреба, приготвен со екстрактција на растенијата Ferula assafoetida и Visci herba. Содржи: Ferula assafoetida, Visci herba, Methyl parahydrohybenzoate, Prophyl parahydrohybenzoate, Aqua purificata.

1 пакување содржи 200 ml раствор за перорална употреба

Дозирање:

ВАРУФЛУ® се зема на секои 8 (осум) часа по 10 ml пред јадење.