Буба Стоп

БУБА СТОП

МУЛТИКОМПОНЕНТЕН БИО-СТИМУЛАТОР СО ВИСОК ПРОЦЕНТ НА ОРГАНСКА МАТЕРИЈА

БУБА СТОП  био – стимулаторот се применува при органско и конвенционално земјоделско производство во одгледување на сите земјоделски култури

Опис

БУБА СТОП

ПРЕПАРАТОТ Е ОДОБРЕН ЗА УПОТРЕБА ВО ОРГАНСКОТО ПРОИЗВОДСТВО ВО СОГЛАСНОСТ СО IACB СТАНДАРДОТ

МУЛТИКОМПОНЕНТЕН БИО-СТИМУЛАТОР СО ВИСОК ПРОЦЕНТ НА ОРГАНСКА МАТЕРИЈА

БУБА СТОП  био – стимулаторот се применува при органско и конвенционално земјоделско производство во одгледување на сите земјоделски култури

НАЧИН НА ДЕЛУВАЊЕ:

 • Предизвикува репеленција и пареза на хранителниот апарат.
 • Влијае на формирање на цврсти и задебелени ѕидови на клетките што создава ефективна физичка бариера против навлегување на патогените организми.

ПРИДОБИВКИ ОД УПОТРЕБА НА БИО-СТИМУЛАТОРОТ БУБА СТОП 

 • ГО ОНЕВОЗМОЖУВА ДЕЈСТВОТО НА ШТЕТНИТЕ ИНСЕКТИ
 • ГО ЗГОЛЕМУВА ПРИНОСОТ И КВАЛИТЕТОТ НА ПРОИЗВОДИТЕ
 • НЕМА КАРЕНЦА
 • ОВОЗМОЖУВА ЛЕСНО НАДМИНУВАЊЕ НА СЕКАКОВ ВИД СТРЕСНИ СИТУАЦИИ (Суша, Мраз, Град и др.)
 • ГО ПОДОБРУВА РАСТОТ И РАЗВОЈОТ НА РАСТЕНИЕТО ВО СИТЕ ФАЗИ НА ВЕГЕТАЦИЈАТА
 • ГО ПОДИГНУВА ИМУНИТЕТОТ НА РАСТЕНИЕТО
 • БРЗА РЕГЕНЕРАЦИЈА И РАЗВОЈ НА КОРЕНОВИОТ СИСТЕМ ПРИ РАСАДУВАЊЕТО
 • НЕМА ОПАСНОСТ ОД ПРЕДОЗИРАЊЕ
 • КОМПАТИБИЛЕН Е СО ОСТАНАТИТЕ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРЕПАРАТИ

 

image description image description

НАЧИН НА ПРИМЕНА:

ФОЛИЈАРНО:

5% – 7% раствор во текот на вегетацијата со повторување на секои 10-14 дена.

ТРЕТИРАЊЕ НА СЕМЕНСКИ МАТЕРИЈАЛ:

Се препорачува пред сеидбата семето да се потопи во работен раствор во однос 1:1 (БУБА СТОП и вода) за времетраење од 30 минути до еден час.

 

ДА СЕ ЧУВА ПОДАЛЕКУ ОД ДОФАТ НА ДЕЦА

ДА СЕ ЧУВА НА ТЕМПЕРАТУРА ДО 25 С

Решение бр. 17-664/15 од 15.04.2016, МЗШВ на Р. Македонија

buba1

buba2

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Буба Стоп”