Еректилна Дисфункција

-Повеќе од 150 милиони мажи во светот патат од пореметување на ерекцијата. Меѓутоа само 10% од нив бара помош за својот проблем. Повеќето мажи не сакаат да признаат дека имаат сексуални проблеми.

1. Што е еректилна дисфункција?

-Еректилна дисфункција е неможноста да се постигне и одржи ерекција.

2. Кои се најчести физички причини за еректилната дисфункција?

– Најчестите физички причини за еректилна дисфункција се оштетени артерии и слабите влакнести ткива околу половиот орган

3. Како стресот и анксиозноста допринесуваат за еретилна дисфункција?

– Стресот или анксиозноста влијаат на процесот на ерекцијата со тоа што го одвраќаат мажот од работите кои вообичаено би го возбудувале. Концетранцијата е потребна за време на целиот полов однос.

4. Што е опасноста од еректилната дисфункција?

– Мажите од 40 до 70 години се во опасност од еректилна дисфункција. Староста е фактор број еден за оваа болест. Мажите кои имаат хроноцни медицински состојби како што се болест на срцето или дијабетес се исто така во поголем ризик од еректилна дисфункција.

5. Дали еректилната дисфункција е поврзана со други медицински состојби?

– Да. Дијабетисот е поврзан со еректилната дисфункција. Околу 75% проценти од мажите кои имаат дијабетис патат од еректилна дисфункција. Исто така и кардиоваскуларните проблеми се поврзани со еректилна дисфункција.

6. Дали еректилната дисфункција е проблем на стареењето?

– Еректилната дисфункција е само земена како медицински проблем кој се случува редовно. Тоа е неизбежна последица на стареењето.

7. Дали еректилната дисфункција може да се спречи?

– Да. Превземање на активни мерки за начинот на живот како и исхраната одржаваат добра еректилна функција.

8. Начини на спречување на еректилна дисфункција?
– Престанок на пушење
– Редовно вежбање
– Соодветна телесна маса
– Избегнување на прекумерна употреба на алхохол
– Избегнување на долго возење на велосипед
– Избегнување на долга употреба на топли купки и сауни со висока температура

9. Како се лечи ерективната дисфункција?

– Еректилната дисфункција може да се лечи со конзервативни методи и алтернативна медицина како што е хербалниот лек ВАРУПОТЕНТ.

ВАРУПОТЕНТ е традиционален хербален лек во форма на таблети. 100% природен и безбеден препарат за стимулирање на половиот систем и подобрување на либидото

Varupotent® таблети
хербален лек во форма на таблети за стимулирање на половиот систем и подобрување на либидото
Употреба:
– подигнување на либидото
– еректилна дисфункција
– продолжување на јачината и траењето на ерекцијата
– фригидност
– стерилност кај мажи (стерилност врз база на идиопатична олигоастенотератозооспермија,намалено количество и квалитет на сперматозоидите)
– климактерични тегоби кај жени
– се препорачува како за мажи, така и за жени
Состав:
Tribulus Terrestis
1 пакување содржи 50 таблети
Дозирање:
Варупотент® се зема три пати на ден по две таблети пред јадење со чаша вода.

Повеќе детали на следниот линк: ВАРУПОТЕНТ